Ден на християнското семейство в група „Смехорани“

„Днес е празник много мил,
с него Бог ни е благословил,
затова ще Му благодарим,
че със семейство ни е надарил.“
Честит празник, мили семейства!
Нека вашите домове да се стоплят от детски смях, а сърцата ви да виждат красотата на детските усмивки! С децата посетихме храма „Свети Николай Чудотворец“, запалихме свещички за здраве и си поговорихме за малката Мария и нейното първо влизане в храма със семейството й.
В този ден, посветен на семейството, смехораните участваха в stem дейности „Да си направим хляб“.
В живота на много народи хлябът е част от ежедневната и празничната трапеза. Многозначно е значението на хляба и в бита на българите. Въпреки технологичния напредък и изменения бит на българина, по традиция продължаваме да посрещаме с хляб и сол или мед важни гости.Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, храна и на закрито
Децата броиха продукти и отмерваха количества, спазвайки рецепта за приготвяне на домашен хляб. Пресяваха брашно и смесваха различни по състав продукти. Наблюдаваха ръчно и машинно замесване на домашен хляб. Отрязваха формички за направа на малки кръгли питки. Наблюдаваха втасването на питките и различните варианти за изпичане на хляба. Запознаха се със съвременните технологии за месене и печене, които помагат на мама в забързаното ежедневие.