Пътят към словото

В навечерието на 24 май ви срещаме с учител, в чиито ръце лежи нелеката задача да „срещне“ за първи път децата с българската азбука. 

Тя се казва Олга Делчева и е преподавател в Детска градина номер 3 „Ян Бибиян“ в  Стара Загора. 

През 2021-ва година Олга получи индивидуалната награда „Методий Кусев“ в направление „Детски градини“ . Отличието се присъжда в Деня на Народните будители от Регионалното управление на образованието в Стара Загора 

А в навечерието на 24 май няма по-добро време от  това да поговорим с г-жа Делчева за децата и буквите – кога и как става тяхната първа среща с тях? Каква е ролята на приказките в това запознанство? 

Какво се прави, когато се изгуби буквичка и лесно ли е да се намери тя?  А колко трудно е да се научи азбуката и каква е формулата да си обичан и ценен от деца и родители  –  отговорите на всички тези въпроси ще намерите в интервюто с  Олга Делчева, преподавател в  Детска градина  номер 3 „Ян Бибиян в Стара Загора“. 

https://bnr.bg/starazagora/post/101651047/olga-delcheva-uchitel-patat-kam-slovoto-zapochva-s-bukvata-m-i-dumata-mama?fbclid=IwAR01f5Ur6QrKcIk3KngwKSEpuFO_rF4alUEjnA8xZ1z9_68ADQHYFoQBEIc