Седмица на четенето

В ДГ № 3 „Ян Бибиян“ от 22 октомври до 26 октомври се проведе националната седмица на четенето. Серия от мероприятия отбелязаха събитието. Героите от филма „Замръзналото кралство“ заедно с децата се качиха на влака на знанието и изрекоха заклинателни думи.

На 23 октомври ученици от IV клас на Шесто основно училище „Св. Никола“ гостуваха на малките патиланчета от подготвителна група, за да им прочетат приказките „Хитър Петър“ и „Неродената мома“. Патиланчетата показаха своята любознателност с драматизация на приказката „Задави се Петльо“ и поздравиха учениците с песента „Родина“.

Децата от подготвителна група „Смехорани“ и подготвителна група „Усмивки“ на 24 октомври участваха в състезанието „Най-добър разказвач“ с приказките „Момчето и вятърът“ и „Косе Босе“.

Последва четене от гост в четвърта група „Детелини“. Изявеният старозагорски поет и композитор Крум Георгиев сподели интересни мисли и прочете свои стихове. Децата благодариха с негови песни.

При децата в група „Смехорани“ гостува писателя Тихомир Тончев. Той представи своята нова книга „Азбука с животни и стихчета страхотни“ като прочете едно от стихотворенията в нея. Смехораните го поздравиха с песен.

Седмицата завърши с дарени книги за библиотеката на детската градина от раклата на баба.