Световен ден на рециклирането

В ДГ №3 „Ян Бибиян“ гр. Стара Загора децата отбелязаха 18 март – Световния ден на рециклирането с разнообразни интересни инициативи. Педагогическият екип в работата си с децата в тази посока се ръководи от идеята, че правилното взаимоотношение между човека и природата изисква знания и висок морал, предполага възпитание от най-ранна възраст.  Детето трябва да почувства собствената си значимост и да полага усилия, за да види резултата от собственото си поведение и отношение към околната среда.

Учителите по групи проведоха разнообразни ситуации по темата:

„Да събираме разделно“,

„Да запазим природата чиста“,

„Природата около нас“,

„Пролетно“,

„Юначета с празни тумбачета“

„Зимно дърво“.

Разделното събиране на отпадъци се превърна в занимателна практика за съхранението и използването им за направата на оригинални предмети и сценични костюми с много въображение и добро настроение. Активни партньори в тази инициатива на детската градина бяха представители на родителската общност. Във всяка група изработените предмети се представиха с изложба, а деца с костюми направиха мини  ревю.

Искрено се надяваме  знанията, които формираме по отговорното отношение към природата, да дадат своите плодове след време, когато нашите деца вече пораснали, ще се грижат за опазване околната среда с призива „Да пазим нашия дом, да остане България красива“.

#RecyclingHeroesBulgaria

#БезОтпадъци