Седмица на бащата в група „Патиланци“

Седмицата на бащата бе отбелязана за пореден път през втората седмица на ноември от 6 до 12. Ние от Патиланци се включихме заедно със Сдружение “ Самаряни“. Направихме анкета с нашите татковци, като най- активните и първи 10 включили се получиха награда – ваучер за посещение на Зоопарка заедно с детето. Дарените ваучери бяха осигурени със съдействието на Сдружение „Самаряни“ . Таткото на Тиана – Димитър се включи в ПП “ Утринна приказка“ и прочете на децата „Малката русалка“. В групата изработихме картички за всички бащи.
Национална кампания „Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.
„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството