Новини

29апр.2021

В Националната седмица на четенето децата от III група „Таралежи“ разказаха приказката „Златокоска и трите мечки“ на децата от I група „Смехорани“ и IV „А“ група „Лъвчета“. Съвместната форма се проведе на двора в детската градина под звуците на птиците и пролетните лъчи на слънцето. Това е една от любимите приказки на янбибиянчетата, а слушането й винаги буди интерес. Красиво илюстрираните приказки запалват любовта към книгата дори на малките СМЕХОРАНИ от първа група.

29апр.2021

Великден #БезОтпадъци

Децата от II група „Детелини“,  II „А“ група „Патиланци“ и III група „Таралежи“ при ДГ № 3 „Ян Бибиян“ се включиха с ентусиазъм в инициативата „Великден без отпадъци“, която е част от проекта „Партньорство за красива и чиста България“- част от дългосрочната програма Място България. Изработени бяха оригинални поздравителни картички съвместно с родителите от III гр. „Таралежи“, в които са използвани опаковъчна хартия, части от картон, панделки, конци, природни материали. Децата от всички групи заедно със своите учители показаха завидно майсторство при създаване на Великденска украса. Използвани бяха рула от тоалетна хартия, части от картонени кутии, яйца от стиропор, мъниста, копчета, вълна в различни цветове, канап, талашит, клечки от сладолед, тампони за грим, дървени щипки за пране  и дървени шишчета. В предварителни беседи с децата им бе разяснена ползата от рециклирането за опазване на околната среда за живота на Земята. Великденските празници са чудесен повод да покажем, че творчество може да се създаде дори и от непотребни отпадъчни материали.

23апр.2021

През учебната 2020/2021 г. група „Таралежи“ е с най-активно участие в Международни и Национални конкурси за детска рисунка. Днес сме особено щастливи и горди с творческите умения и постижения на нашите талантливи „Таралежчета“! Представяме Ви Петър Каменаров, получил медал и Диплом за lll място в Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“ в рамките на Чудомирови празници 2021 г. Всички деца, участващи с рисунки, получиха отделен Диплом. За впечатляващо участие в Националния детски конкурс „Картичка за мама“ участващите деца получиха отделни грамоти и обща за най-масово участие.

22апр.2021
Днес е 22 април – Ден на Земята.
В ДГ №3 „Ян Бибиян“ отбелязахме този ден със спортен празник, весели игри и танци. Децата с радост се включиха в дейностите за опазване на околната среда и обогатяване на живите кътове в двора на детската градина и на парка до Античния форум.
„Обичам аз зелената Земя
и много искам да я съхраня!
Ще пазя и дърветата, и птичките,
че тъй любими са ми всичките!
А някой ден със другите деца
ще си посадим гора!
Не е трудно, стига само,
да сме заедно – рамо до рамо.
Представете си гората,
произлязла от ръцете на децата!
Най-прекрасна ще е тя,
сигурна съм във това!“
15апр.2021

Грамота присъдена на Саня Димитрова Станимирова от група „Слънчеви зайчета“ при ДГ N:3 „Ян Бибиян“ с благодарност от педагогическия екип към детето и неговата майка Теодора Тодорова за прекрасната творба.

14апр.2021

Сертификат, който с фантазия и сръчност е заслужен от родителската общност на децата от ДГ №3 „Ян Бибиян“ гр. Стара Загора. Педагогическият екип на градината сърдечно благодари за проявената активност.

14апр.2021
Грамота, присъдена на III-та група „Таралежи“. Заслугите са на децата, ръководени от педагогически екип в състав: гл. учител Теодора Костова и учител Катя Господинова.
10апр.2021

С идването на пролетта и завръщането ни след поредния локдаун в ДГ N:3 „Ян Бибиян“ заваля свеж дъжд от грамоти. Следва тяхното представяне:
🐞Грамота на тема „Баба Марта бързала мартенички вързала“, за творческо решение и изпълнение от педагогическите специалисти под ръководството на г-жа Антоанета Витанова.

24мар.2021

В А Ж Н О!!!

 За родителите на децата, родени през 2018 г., които предстои да постъпят в първа група през учебната 2021 – 2022 година

 УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

             На 26 март 2021 г. ще бъде обявено класирането на децата, родени през 2018, 2017, 2016 и 2015 г.

Потвърждаването на приема на децата ще се извърши от 29 март до 09 април 2021 г.

Във връзка с настоящата противоепидемична обстановка в страната за ограничаване разпространението  на COVID-19 и предотвратяване струпване на много хора ДГ №3 „Ян Бибиян“ създава следната организация:

  1. Потвърждаването на приема ще се осъществява чрез обаждане на тел: 0884 599 466 – А. Танева – директор и задължителен имейл от родителя на електронната поща на детската градина – detska3@abv.bg от 8,30 ч. до 15,30 ч.
  2. Подаването на нужните документи ще се осъществява на място в детската градина след предварително уговорен ден и час, удобен и за двете страни.
  3. Пакетът с документи може да бъде изтеглен от сайта на детската градина – https://yanbibiyan-stz.com/dokumenti-roditeli/, и да се донесе попълнен на място след предварително уговорен ден и час, удобен за двете страни.
  4. При невъзможност да се изтеглят документите пакетът може да се получи на място от детската градина, след предварителна уговорка и да се попълни в къщи.
  5. При подготвени документи, след предварителна уговорка за ден и час, се осъществява лична среща на място в детската градина.
  6. При осъществяване на личната среща, молим да спазвате следните противоепидемични мерки:

– Задължително използване на предпазна маска, осигурена от родителя;

– Задължително използване на калцуни, осигурени от родителя;

– Задължително използване на личен химикал;

– Спазване на определения ден и час.

Б Ъ Д Е Т Е  З Д Р А В И!!! 

О Ч А К В А М Е  В И!!!

18мар.2021

В ДГ №3 „Ян Бибиян“ гр. Стара Загора децата отбелязаха 18 март – Световния ден на рециклирането с разнообразни интересни инициативи. Педагогическият екип в работата си с децата в тази посока се ръководи от идеята, че правилното взаимоотношение между човека и природата изисква знания и висок морал, предполага възпитание от най-ранна възраст.  Детето трябва да почувства собствената си значимост и да полага усилия, за да види резултата от собственото си поведение и отношение към околната среда.

Учителите по групи проведоха разнообразни ситуации по темата:

„Да събираме разделно“,

„Да запазим природата чиста“,

„Природата около нас“,

„Пролетно“,

„Юначета с празни тумбачета“

„Зимно дърво“.

Разделното събиране на отпадъци се превърна в занимателна практика за съхранението и използването им за направата на оригинални предмети и сценични костюми с много въображение и добро настроение. Активни партньори в тази инициатива на детската градина бяха представители на родителската общност. Във всяка група изработените предмети се представиха с изложба, а деца с костюми направиха мини  ревю.

Искрено се надяваме  знанията, които формираме по отговорното отношение към природата, да дадат своите плодове след време, когато нашите деца вече пораснали, ще се грижат за опазване околната среда с призива „Да пазим нашия дом, да остане България красива“.

#RecyclingHeroesBulgaria

#БезОтпадъци