Новини

20дек.2022

Децата от група „Патиланци “ и група „Детелини“ гостуваха на Негово светейшество Митрополит Киприян за Игнажден с поздрав. Децата получиха подаръци с благодарност и много нови свети впечатления.

http://mitropolia-starazagora.bg/%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0…/…
19дек.2022

Смехораните имаха гост – отец Цветан от църквата „Св. Никола“. Той им разказа за истинското име на Дядо Коледа и за предстоящия светъл празник – РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО, а те го поздравиха със стихотворения и песни.Може да бъде изображение с 7 души, изправени хора и на закрито

16дек.2022
„Дядо Коледа разбира,
че понякога грешим,
но за всекиго намира
в миг подаръка любим.“
Децата от ДГ №3 „Ян Бибиян“ с песни, танци и веселие посрещнаха добрия старец. На любопитните янбибиянчета разказа за своето пътуване, за шейната паркирана на покрива на детската градина и за сръчните джуджета, с които е напълнил чувалите с желаните подаръци.
Благодарим на нашите приятели – актьорите от театър „Любомир Кабакчиев“ – гр. Казанлък, за създаденото вълшебно настроение!
Пожелаваме на всички деца, техните семейства и приятели на детската градина ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063585608394
9дек.2022
Приключи благотворителният базар „Честит рожден ден, ДГ №3 „Ян Бибиян“. Общата сума, която успяхме да съберем благодарение на щедрите любящи сърца на деца, родители, учители и приятели е 2 981,45 лв.
БЛАГОДАРИМ ВИ, уважаеми родители, за отзивчивостта и старанието да направим света на децатМоже да бъде изображение с 7 души, изправени хора и на закритоа ни по-цветен! БЛАГОДАРИМ ВИ, че дадохте чудесно начало на подготовката ни за юбилея!
БЛАГОДАРИМ на децата и учителите от СУ „Васил Левски“ и Шесто основно училище „Св. Никола“ за прекрасно изработените коледни изделия и затова, че станаха съпричастни с нашата кауза!
Всички вие – деца, родители, учители и приятели сте вълшебници!
ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ СВЕТЛИ И БЛАГОСЛОВЕНИ ПРАЗНИЦИ!
1дек.2022

След вчерашната буря, днес патиланчовците задружно почистиха от паднали клони площадките за игра. Не само умни, но и работливи.

23ное.2022
Какво е Рождество без красива украса? 🧑‍🎄Такава, която да погали окото, да стопли душата и да изрисува усмивка на лицето ти.🙂
Коледна работилница „Украса за празника“ беше открита в трета възрастова група „Смехорани“. Заедно с няколко сръчни майки смехораните направиха сувенири и коледни играчки за благотворителния базар на детската градина. Домакините посрещнахме гостите с топъл липов чай и плодови хапки, а изненада и настроение за гостите създаде групата по народни танци с хореограф г-жа Христова. Накрая, за добре свършената работа, всички тропнахме право българско хоро.🎵🎵🎵🎵🎼🎼🎼🎼
21ное.2022
„Днес е празник много мил,
с него Бог ни е благословил,
затова ще Му благодарим,
че със семейство ни е надарил.“
Честит празник, мили семейства!
Нека вашите домове да се стоплят от детски смях, а сърцата ви да виждат красотата на детските усмивки! С децата посетихме храма „Свети Николай Чудотворец“, запалихме свещички за здраве и си поговорихме за малката Мария и нейното първо влизане в храма със семейството й.
В този ден, посветен на семейството, смехораните участваха в stem дейности „Да си направим хляб“.
В живота на много народи хлябът е част от ежедневната и празничната трапеза. Многозначно е значението на хляба и в бита на българите. Въпреки технологичния напредък и изменения бит на българина, по традиция продължаваме да посрещаме с хляб и сол или мед важни гости.Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, храна и на закрито
Децата броиха продукти и отмерваха количества, спазвайки рецепта за приготвяне на домашен хляб. Пресяваха брашно и смесваха различни по състав продукти. Наблюдаваха ръчно и машинно замесване на домашен хляб. Отрязваха формички за направа на малки кръгли питки. Наблюдаваха втасването на питките и различните варианти за изпичане на хляба. Запознаха се със съвременните технологии за месене и печене, които помагат на мама в забързаното ежедневие.
21ное.2022
Група „Патиланци“ също отбелязаха 21 ноември- Въведение Богородично- един от големите вселенски празници. Този ден Църквата е приела и за Ден на християнското семейство.
Празникът напомня на родителите и учителите, че трябва да възпитават децата в благочестие и вяра, в послушание към родителите си и чистота на нравите.
Честит празник!
https://fb.watch/h8klsL9aZu/
21ное.2022

Седмица преди Деня на християнското семейство децата от трета група „Смехорани“ отправиха предизвикателство към своите родители – СЪЗДАВАМ ДОМ. От няколко дни децата споделят с въодушевление времето, което сте прекарали заедно, докато сте създавали дом за техните малки приятели. От красивите къщички личи колко труд, време и емоция сте вложили, за да направите тези проекти. Благодарим ви, мили родители за активното участие!