Новини

18февр.2021

Да сведем глави пред делото на Апостола на българската свобода! Децата от вторите и подготвителните групи със стихове и песни си спомниха деня 18.02.1873 година. Днес, когато се навършват 148 години от гибелта на Левски, децата от група „Патиланци“ поднесоха цветя пред барелефа на Васил Левски и с гордост рецитираха: До сетния си земен миг ще те носим в сърцата.

Поклон пред светлия ти лик, Апостоле на свободата!

15февр.2021

По Национална програма “Осигуряване на съвременна образователна среда“,  модул Площадки по БДП и Проект „Образование за утрешния ден“, детска градина №3 „ Ян Бибиян“ спечели проекти и обзаведе по иновативен и модерен начин специализирания си кабинет по Безопасност на движение по пътищата. Там децата от  3 до 7 годишни ще получават на практико-приложен и интерактивен принцип знания и умения в тази насока. Кабинетът е оборудван с тъчскрийн екран, модерна настилка, светофари, велосипед, тротинетка, каски, пътни знаци, предпазни жилетки, светлинни палки, цветни конуси ,нагледни обучителни табла, с помощта на които обучените педагози на детската градина ще дават знания и умения на децата.

30дек.2020

Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че от 4 януари 2021 г. се възобновяват посещенията на децата в детската градина. По указание на РЗИ – Стара Загора при подновяване на приема НЯМА да се изисква предоставяне на медицинска бележка и изследвания. НЕОБХОДИО Е САМО да декларирате обстоятелството, че не Ви е известно детето Ви да е било в контакт със заразно болни и че няма признаци на болест през последните 14 дни.

ДЕКЛАРАЦИЯТА ще Ви бъде предоставена за попълване при приема на децата на 4 януари 2021 г. Формуляр може да изтеглите от сайта на детската градина и тук на място в групата.

Моля да спазвате графика за прием, да разполагате с личен химикал и да спазвате противоепидемичните мерки – дистанция от 2 м. и задължително ползване на маска, независимо че сте на открито.

Не коментирайте, не слагайте палци след съобщението за да бъде прочетено от всички родители. При възникнали въпроси ме потърсете на тел: 0884 599 466.

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА!

ОЧАКВАМЕ ВИ НА 4 ЯНУАРИ ОТНОВО В ДЕТСКАТА ГРАДИНА!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

Писмо от Община Стара Загора за възобновяване на приема

 

Андреана Танева

30ное.2020

В седмицата на четенето/16.11.2020 г. – 26.11.2020 г./, в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, гост герой беше познатия на много поколения Педя Човек. В шарената си торбичка  той донесе приказки, песни, игри и шеги . Всички възрастови групи го очакваха с нетърпение и посрещаха с радост. В детска градина „Ян Бибиян“ и до днес звучи емблематичната песен на доброто човече.  До нови срещи, Педя Човек!

15ное.2020
В седмицата на бащата, децата от първа възрастова група „Смехорани“ отправиха предизвикателство към своите татковци – ЧАЕНО ПАРТИ С ТАТКОВЦИ.
Татковците имаха задачата да прекарат време заедно със своето дете и отпивайки по глътка топъл чай, похапвайки вкусни бисквитки, рисувайки или играейки да споделят със своето дете какви са били любимите им игри в детска възраст. Кадрите от партито изпращаха в нашата фейсбук група. Снимката, която събра най-много харесвания беше отличена с титлата „Очарованието да бъдеш най-добрият татко“. В знак на благодарност, СМЕХОРАНИТЕ нарисуваха най-красивата риза за тати.
30окт.2020

Днес с децата от IV „A“ група „Лъвчета“ се проведе ситуация по БДП на тема: „Правила и култура за движение по пътя“. Децата демонстрираха познания, умения и готовност за спазване на правилата за безопасно придвижване по маршрут. Състезателните игри, които проиграха, бяха наситени с висока концентрация на вниманието на децата и емоционален заряд.

25сеп.2020

Детска градина №3 „Ян Бибиян“ – гр. Стара Загора за втора поредна година се включи в ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА. Бяха организирани различни мероприятия със спортна насоченост: утринна гимнастика, състезателни, подвижни и музикално-подвижни игри по възрастови групи. По-голяма част от деня премина на открито на фона на мелодии от любими детски песни и танци. Децата бяха облечени в спортни екипи, заредени с добро настроение и участваха активно във всички спортни дейности. Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната родителите се включиха в спортната инициатива като показаха в снимков и видео материал как спортуват със своето дете.

31авг.2020

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Информираме Ви, че ДГ №3 „Ян Бибиян“ организира родителски срещи за децата родени 2017 година, както следва:

 • На 8 септември 2020 г. /вторник/ – ПЪРВА група „СМЕХОРАНИ“;
 • На 9 септември 2020 г. /сряда/ – ПЪРВА – А група „УСМИВКИ“.

Родителската среща ще се проведе във физкултурния салон на детската градина от 17.00 ч.

Във връзка с епидемичната обстановка в страната, молим да спазвате следните противоепидемични мерки:

 1. Присъствие само на един родител от семейство;
 2. Задължително използване на предпазна маска, осигурена от родителя;
 3. Задължително използване на калцуни, осигурени от родителя;
 4. Задължително използване на личен химикал.

                                            ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Списък на децата от първа група „Смехорани“

Списък на децата от първа „А“ група „Усмивки“

График на прием за децата, родени 2017 г.

Андреана Танева

Директор на ДГ №3 „Ян Бибиян“ – гр. Стара Загора

30юни2020

          Уважаеми родители,

          Във връзка с предстоящото заплащане на месечните такси Ви информирам, че таксите за месец юни 2020 г. ще се заплащат от 6 юли до 10 юли 2020 г., по следните два начина:

 1. Чрез e-pay https://priem.starazagora.bg/parent/ – Уеб родител, след направена регистрация. Така платени, таксите се отразяват автоматично в програмата и не е необходима да ни предоставяте бележка.
 2. На място в детската градина, като:
 • влизането на родителите се осъществява чрез служебния вход към паркинга;
 • заплащането се осъществява при стриктно спазване на следния график:

от 7,15 ч. до 7,45ч. – I, II и  IV-a групи

от 7,45 ч. до 9,00 ч. – I-a, III,  III-a и  IV групи

от 16,15 ч. до 17,00 – I, II и  IV-a групи

от 17,00 ч. до 17,30 ч. – I-a, III,  III-a и  IV групи

 • на 10 юли след обяд в детската градина няма да се заплащат такси.

МОЛЯ, при заплащане на таксите в детската градина спазвайте следните противоепидемични мерки:

 1. Спазвайте дистанция 2 м. един от друг.
 2. Влизайте в обекта по един родител.
 3. Преди влизане сложете маска и калцуни /осигурява си ги родителя/.
 4. Желателно е използването на личен химикал.

ВАЖНО!

На родителите заплатили такси за месец март 2020 г., сумите ще им бъдат приспаднати от таксите за месец юни. Списъци с дължимите суми ще бъдат предоставени във всяка група.

 БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

 

Андреана Танева